Tonerji za vse vrste laserskih tiskalnikov

Lasersko tiskanje je precej bolj kakovostno kot tisk z ink jet tiskalniki, prav tako pa je tudi veliko hitrejše, kar pride še posebej prav, kadar moramo natisniti večjo količino strani. Večinoma so laserski tiskalniki sicer domena podjetij, a tudi marsikateri posameznik, ki si želi kakovostnega tiska dokumentov doma, se odloči, da bo raje kupil laserski tiskalnik, pa četudi to pomeni, da zaradi varčevanja pri nakupu ne bo mogel tiskati v barvah – laserski tiskalniki za barvni tisk so namreč neprimerljivo dražji.
Tisto, kar je treba upoštevati pri nakupu laserskega tiskalnika, pa naj bo ta barven ali ne, za domačo ali poslovno uporabo, pa so zagotovo tonerji. Če tiskate malo, bo potrebna menjava zgolj enkrat ali dvakrat na leto, če tiskate veliko, pa precej bolj pogosto, kar pomeni, da boste morali tudi nekajkrat seči globoko v žep, kajti tudi tonerji še zdaleč niso poceni.

Tonerji naj zagotavljajo kakovost

pri najrazličnejših prodajalcih, ki ponujajo tonerje za laserske tiskalnike, boste našli tako blagovne znamke, ki se skladajo z znamko vašega tiskalnika, kot tudi druge, manj poznane, ki pa so ravno tako kompatibilne z vašim tiskalnikom. Pri nakupu originalov, ste lahko prepričani, da bodo tonerji resnično delovali tako, kot je obljubljeno – da v tiskalniku ne bodo povzročali okvar in da boste dejansko lahko natisnili toliko strani dokumentov, kot je predvideno.
Kaj pa neoriginalni tonerji? Glede teh smo povprašali pri enem od prodajalcev, kjer so nam povedali, da vsaj za poslovno uporabo vedno priporočajo, da se kupujejo originalni tonerji, ki jih je nato možno poslati na polnjenje, saj sam prah za tiskanje pri lasercih ni tako drag, pa tudi čipi so precej poceni. To je veliko bolje kot nakup tonerja vprašljive znamke, pri kateri ne vemo, ali je bil izdelan prav za naš model tiskalnika, ali ustreza več različnim tipom, ki so si med seboj lahko tudi minimalno drugačni, čipi pa niso prilagojeni in tako ne omogočajo najboljšega tiska in tudi ne najdaljše možne življenjske dobe tako tonerja kot samega tiskalnika. Njihov nasvet je torej, da raje plačate nekoliko več in ste tako vedno prepričani, da bodo tonerji popolno delovali, kot pa da tvegate. Saj veste, da običajno velja pregovor »malo denarja, malo muzike«.
Kaj pa tiskanje za domačo uporabo? Tu ste lahko manj dosledni, vendar vas zagotovo ne bo nič manj jezilo, če naročite poceni toner, za katerega se izkaže, da ne deluje tako, kot bi bilo treba. Nenazadnje pogosto tiskamo dokumente tudi doma šele tik pred zdajci, torej takrat, ko jih resnično potrebujemo, torej nimamo možnosti, da bi se zabavali z vračilom slabega tonerja in čakanjem na novega.