Kartuše HP zagotavljajo kakovost tiska in dolgo življenjsko dobo tiskalnika

Ob nakupu tiskalnika marsikoga zanima zgolj to, kakšna je prodajna cena samega tiskalnika, marsikdo pa ne pomisli, da so lahko velike razlike tudi v ceni kartuš ali tonerjev zanje. Ko sem sama pred dvema letoma kupila barvni brizgalni tiskalnik, so me na to na srečo opozorili, zato sem ubrala srednjo pot: kupila sem HP tiskalnik srednjega razreda, za katerega kartuše niso bile na zgornji meji, kar je pomenilo, da bom lahko v prihodnje vedno kupila original, ne pa posegala po ponaredkih. Zakaj je to tako pomembno?

Ker sem v službi že doživela, da se je ink jet tiskalnik pokvaril, na servisu pa so krivdo pripisali uporabi nekakovostnih, cenenih kartuš, ki smo jih naročali v želji, da bi nekaj prihranili.
Za svoj tiskalnik sem torej že ob njegovem nakupu kupila tudi rezervne kartuše HP, saj sem vedela, da tiste, ki so ob nakupu tiskalnika že vstavljene vanj, nimajo polne zmogljivosti in se bodo kmalu izpraznile. Tudi potem pa sem vedno skrbela, da ne uporabim cenene robe: pri Toner123 sem vsakič, ko se je na kakovosti tiska začelo kazati, da bo določene barve zmanjkalo, naročila nove kartuše HP, ki so mi jih vedno dostavili že naslednji dan.

Kljub temu pa je pri tiskalniku prišlo do težav. Posodila sem ga svojemu mlajšemu bratu, ki je moral natisniti nekaj stvari za faks, in tiskalnik je pri njemu ostal več kot en teden. Vmes je moral tudi poskrbeti za zamenjavo kartuš (črno sem mu dala zraven, barvne pa nisem imela), zato sem mislila, da je prekršil moje pravilo in namesto kartuše HP vstavil kakšno drugo. Pa mi je zagotovil, da ne, in ko mi je pokvarjen tiskalnik vrnil, se je izkazalo, da je res tako. Tiskalnik sem tako odnesla na servis, saj se mi po dveh letih uporabe ni zdelo, da bi ga bilo treba kar odpisati in kupiti novega, tu pa so ga pregledali in povedali, da je potrebno temeljito čiščenje, pa bo spet vse v najlepšem redu. Zakaj je do tega prišlo? Ker sem vedno skrbela za dobre kartuše, nisem pa pomislila, da je potreben tudi kakovosten papir. In zaradi mikro ostankov papirja ter tudi številne druge nesnage je bilo treba notranjost zgolj dobro »prepihati«, da se je odstranila umazanija, nato pa sem že lahko spet tiskala brez težav.