Tiskanje vizitk je aktualna dejavnost

Vizitka sodi med drobni tisk, ki označuje publikacijo, ki obsega največ štiri strani. V isti sklop kot vizitke sodijo še razglednice, lepaki, plakati, prospekti, zgibanke, koledarji, katalogi, obrazci, znamke, vstopnice, imeniki …Vizitka velja za zelo specifično gradivo. Od ostalega gradiva se namreč razlikuje po obliki, zvrsti, vsebini, načinu nastanka, ciljnih uporabnikih in seveda tudi po uporabnosti.
Vizitko lahko naročimo pri podjetju, kjer se ukvarjajo s to dejavnostjo, ali pa jo lahko izdelamo tudi sami. Kakorkoli že vsaka dobra vizitka mora vsebovati osnovne podatke o našem podjetju v obliki, ki je enostavna za uporabo in tudi shranjevanje. Preden vizitko torej damo v tisk, moramo preveriti torej, ali bo dosegla svoj namen.
Z izdelavo in tiskanjem vizitk za naša podjetja si torej lahko naredimo identiteto za naše podjetje s po meri tiskanimi vizitkami za naše potrebe.
Ustvarimo torej svojo zasnovo vizitke po želji, lahko pa vam jo torej pripravi tudi podjetje.
Pred končnim tiskanjem vizitk moramo upoštevati vse želje, kaj bi želeli imeti na vizitki.

Kako poteka tisk vizitk?

Vizitke se ponavadi tiskajo s kakovostnim produkcijskim tiskalnikom. Tiskamo jih na trši papir. Seveda pa je možno vizitke za naše podjetje po tiskanju tudi plastificirati z mat ali sijaj zaščito.

Po tiskanju vizitk podjetje postavi končno ceno, ki torej vključuje osnovno postavitev ter tudi tiskanje. Profesionalno oblikovanje, zaokroževanje robov in plastificiranje se zaračunajo dodatno.
Vizitke nam takoj po tiskanju podjetja lahko pošljejo po pošti, če pa naročimo večjo količino vizitk, nam lahko vizitke tudi brezplačno pripeljejo na naš dom ali v naše podjetje.
Izdelava in tiskanje vizitk je torej sila enostavno. Na spletu poiščemo podjetje, ki se ukvarja z izdelavo in tiskanjem vizitk, naročimo vizitko po naših željah, podjetje nam jo izdela, nato pa še stiska in lahko dodatno plastificira ter pošlje po pošti.
Lahko pa jo torej naredimo sami s pomočjo spletnih navodil in tudi stiskamo jo sami. Posamezne predloge nam na spletu ponujajo podjetja, ki izdelujejo in tiskajo vizitke.