Tiskalnik

tiskalnik

Na spletni strani tiskalnik vam bomo predstavljali samo najboljše tiskalnike po ugodnih cenah. Najprej naj vas seznanimo s tem, kaj sploh je tiskalnik.

To napravo potrebujemo, če želimo iz računalnika printati razne dokumente (besedilo, grafe, preglednice, fotografije,…). Poznamo različne laserske in brizgalne tiskalnike na črno-beli in barvni osnovi. Dokumente lahko printamo na različne podlage – navadni papir za tiskanje, trši papir, plastično folijo, blago, CD-je,… Glede na to se razlikujejo tudi tiskalniki, saj niso vsi primerni za tiskanje na vse podlage.

Za domačo uporabo si ponavadi priskrbimo navaden brizgalni tiskalnik s črno-belo ali barvno kartušo. Nekako se največ prodajajo printerji proizvajalcev HP, Epson ali Canon, seveda pa so na voljo tudi drugi. Kartuše, sploh barvne, so običajno skoraj dražje kot printer sam, imamo pa dandanes možnost ponovnega polnjenja le-teh. Obstajajo podjetja, ki se ukvarjajo s polnjenjem kartuš in obnavljanjem tonerjev, kar nas vsekakor pride veliko ceneje kot ponovni nakup tega dela tiskalnika.